Tagarchief: FTP

Website uit de lucht door 500 internal error!

ferry naar Vlissingen

Mijn website was uit de lucht!

Had ik even de schrik te pakken. Dat krijg je als je maar wat probeert! Ik dacht even op deze website een mooie slider plugin te downloaden en ging iets anders geks doen, terwijl het plugin-programma aan het laden was. Vraag me niet wat ik deed! Volgens mij probeerde ik “cache” te verwijderen. Weet jij wat dat is? Cache? Ik wist het ook niet en deed maar wat. In elk geval verdween mijn website onmiddellijk uit de lucht. Toen ik de URL weer wilde gebruiken in de browser om erin te komen, kreeg ik een melding, in het geel, dat ik te maken had met een 500 internal server error”. Wanneer het probleem zich bleef voordoen moest ik de webmaster benaderen.

500 internal servor error oplossen

Voordat ik iemand om hulp ging vragen, ging ik natuurlijk eerst even proberen of ik het zelf kon oplossen. Dat lukte niet. Volgens Google moest ik de tijdelijke internetbestanden in de geschiedenis via mijn configuratiescherm verwijderen. Dat deed ik maar het hielp niet. Toen las ik nog iets over FTP. Iemand enig idee wat FTP betekent? Dat zal wel programmeertaal zijn of zoiets. Ik ben tekstschrijver en geen softwaredeskundige helaas (nog niet). Vergeef me als dat niet juist geformuleerd is.
Gelukkig heb ik binnen mijn familie een computerexpert en deze heeft mijn plugin via FTP gedeactiveerd. En ik ben weer zichtbaar op het web. Zucht, heerlijk! Ik was uiteindelijk maar een klein dagje uit de lucht.

Betekenis van cache en FTP

Hieronder even de definities van cache en van FTP, want dat moet ik nu natuurlijk gelijk weten.
Een momentje a.u.b.

Definities

“Cache” is een opslag van bestanden. Dit zijn de tijdelijke internetbestanden die opgeslagen worden op je computer.

FTP betekent “File Transfer Protocol”. Dit is een methode om bestanden op je webruimte te zetten in de server van jouw gehuurde domein (hostpakket). Dit gaat door het uploaden van jouw gekopieerde bestanden.

De hamvraag aan jou is:

Hoe los je op de juiste manier een 500 internal server error op?
(Mocht het nog eens voorkomen, dan kan ik het wel zelf oplossen)

Geef graag je reactie met tips of aanwijzingen!

Deel deze post met anderen!Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail