Tagarchief: sinaasappelsap

Heerlijke sinaasappelsap van de Jumbo!

IMG_0003

Lekkere sinaasappelsap!

Even een weekje geen sapjes gedronken. Oh wat mis ik de sinaasappelsap van de Jumbo! Lekker zacht van smaak en zoet. Niet te versmaden. Een mooie bijkomstigheid is ook dat de prijs voordelig is. 1,14 euro voor een pak van anderhalve liter? Of is het vandaag een centje duurder? De prijzen zijn net weer eens omhoog gegaan in verschillende supermarkten. Nu, je kunt mij wakker maken in de nacht voor een glaasje sinaasappelsap. Nee, niet appelsientje, die is ook lekker hoor en natuurlijk vanwege het ” zogenaamde topmerk” een graadje duurder. Ik ga voor de sinaasappelsap van de Jumbo. Mijn lijfdrank!

Wat zit er in de sinaasappelsap?

Ook als ik op stap ben of in de stad omkom van de dorst dan ga ik voor een glaasje sinaasappelsap. Maar ja, er zitten natuurlijk ook negatieve kanten aan. Zoals aan alles. Het is maar net vanuit welke hoek je naar iets kijkt. Denk aan de bloedsinaasappelen en de lage lonen in de landen waar de vruchten vandaan komen. Welke sinaasappelen zitten er in de Jumbo sinaasappelsap? En niet alleen dat. Hoeveel water en suiker is er aan toegevoegd? En wat voor ongezonde E-nummers? Klopt alles wat er op de buitenkant staat? We nemen maar alles aan, maar de waarheid kan wel anders zijn. In elk geval reageren mijn smaakpupillen zeer positief op de sinaasappelsap van de Jumbo. Ik zou eigenlijk nu wel een glaasje lusten, maar zoals ik al aangaf ik heb deze week geen sapjes gehaald. Hoog tijd dus voor een bezoekje aan de Jumbo. Mijn schrijven achter de computer krijgt er een boost door. Hé, wat jammer dat ik dat glaasje nu niet heb. Dan zo maar een kopje koffie. Nee, even zelf mijn handsinaasappelen persen!

Geen aandelen in sinaasappelsap

Hoeveel klontjes suiker zit er in dit “gezonde” sapje? Misschien toch nog eens vergelijkend warenonderzoek gaan doen. Nee, voor de zoveelste keer dit is geen reclameartikel voor de Jumbo en u kunt hier ook (nog ?) niet doorklikken voor inkomsten, ik heb geen aandelen in de sinaasappelsap, maar ik heb nu zin om over een heerlijk fris glaasje sinaasappelsap van de Jumbo te schrijven,  gewoon omdat ik dat lekker vind.

 

IMG_0006

 

Semantisch of episodisch?

Bovendien en dat is misschien de clou van dit verhaal, van de week zag ik een documentaire over wetenschappelijk onderzoek naar geheugen. (Dit was de documentaire Man zonder geheugen) Het blijkt dat zelf ervaren geschiedenis uit een ander gedeelte van je brein komt, het is geen semantische kennis maar komt uit het episodisch geheugen van persoonlijke ervaring en beleving.

Je zou dus kunnen zeggen, dat mijn positieve belevenis bij het drinken van sinaasappelsap van de Jumbo en mijn persoonlijke ervaringen van het drinken van een heerlijk glaasje jus ‘d orange ervoor zorgen, dat dit verhaal geschreven wordt vanuit een ander gedeelte van mijn brein dan een droog vergelijkend warenonderzoek van sapjes of een verhandeling over hoe je sinaasappelbomen plant.

 

IMG_0009

 

 

 

 

 

Gniffel, gniffel!

Het feit dat ik in mijn vuistje lach wanneer ik dit artikel schrijf en ik lol heb over zo’n gedetailleerd verslag over mijn voorkeur voor deze sinaasappelsap van de Jumbo getuigt van een emotionele lading die vanuit mijn episodisch breingedeelte komt en dat schrijft lekker weg.

Zo en nu het echte schrijfwerk weer, een categorie tekst over flessenopeners. Die tekst komt uit de semantische kant van mijn brein en duurt een stuk langer om op papier te zetten!

Aan de slag met die tekst!

 

Welke sinaasappelsap vind jij het lekkerste?

Semantische of  episodische  teksten nodig? Bel Joke voor een tekst 0685850360!

 

 

 

 

Deel deze post met anderen!Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail