Tagarchief: vijver

Muskuseend aangereden tijdens het oversteken

Muskuseend overreden

Op een zaterdagochtend pas geleden fietste ik terug van de supermarkt naar huis. Vlakbij onze vijver is een drukke autoweg en tot mijn verdriet zag ik de muskuseend vanuit de verte al liggen. Het mooie dier was aangereden en de bestuurder was doorgereden, want anders had hij de eend wel van de weg gehaald.

Ik zag een vrachtwagen aankomen en om het niet erger te maken zette ik mijn fiets weg en haalde het dier van de weg naar de berm. Hij voelde nog warm, het dode muskuseend mannetje. Het was dus net gebeurd. Hoe kan iemand doorrijden? Zo’n groot dier raken moet je echt wel gemerkt hebben.

Deze vogels ken ik goed, dus ik had een brok in mijn keel en heb hem nog een aaitje gegeven. Daarna heb ik de Gemeente gebeld want die is in het weekend verantwoordelijk voor het weghalen van zo’n kadaver. De politie voert het werk uit.

Automobilisten let op overstekende eenden!

Ik volg dit muskusvolkje, dus ik was wel eventjes van slag. Ik liep nog een rondje rond de vijver om te kijken of hij al gemist werd. Ze hadden het nog niet gemerkt dat er eentje uit hun midden weg was. De partner van deze muskuseend zal het in elk geval wel merken.

Zucht …. Automobilisten kijk alsjeblieft goed uit of er geen eend oversteekt en rijdt zeker niet door als je een dier geraakt hebt!

Deel deze post met anderen!Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail