Categoriearchief: Geen categorie

Nieuw elan voor Expressziezo in 2016!

2016 is alweer ruim een week oud!

Nieuw elan! Dit jaar zal ik doorgaan met schrijven, maar ik ga meer de balans zoeken tussen hoofd en handen. Ik heb zin om creatief aan de slag te gaan. Dus ik verwacht dit jaar naast schrijven me bezig te houden met schilderen, fotograferen en sieraden maken. Zoals altijd is beeld en tekst bij mij onafscheidelijk. Wat ik zie en wat ik lees inspireert me.

Nieuw elan! Balans tussen hoofd en hart!

Ik houd me aanbevolen voor schrijf- en schilderopdrachten. Een artikel nodig voor op uw website of in uw tijdschrift? Bel Joke voor een tekst. Een kunstwerk nodig voor boven de bank? Laat het me weten!

Deel deze post met anderen!Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Synesthesie, weet jij wat dat is?

Synesthesie

Sinds ruim een jaar weet ik dat ik een synesthesist ben! Ja, ja, wat een duur woord, hè? Nooit geweten dat wat ik al jaren als fascinerend ervaar ook een naam heeft. Synesthesie betekent dat twee of meer zintuigen met elkaar gelinkt zijn. Dat wil zeggen wanneer een zintuig geprikkeld wordt of actief is dan werkt een ander zintuig mee.

Verbinding van taal en kleur

Aan verschillende universiteiten wordt onderzoek naar synesthesie gedaan. Er zijn fascinerende combinaties van zintuigen. Bijvoorbeeld luisteren naar muziek met een smaaksensatie. In mijn geval betreft het taal en kleur. Als ik woorden en zinnen voor me zie in mijn hoofd of gedachten dan zijn ze gekleurd. Ik schreef hier al eens eerder over op Plazilla.

Heb jij ook zo’n ervaring?

Deel deze post met anderen!Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail